Σελίδες

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

tips για τα μαλλιά σας!

Ξεπλύνετε με ελαιόλαδο.
Μπορείτε να δώσετε στα μαλλιά σας λάμψη, με μία  θεραπεία από μια κουταλιά ελαιόλαδο. Πρώτον, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, με τα δάχτυλα σας βάλτε τους ελαιόλαδο.  Αφήστε το να καθίσει για 20  λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.



Σταματήστε να τα λούζετε κάθε μέρα.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η βρωμιά είναι  ο εχθρός. Αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να λούζετε κάθε μέρα τα μαλλιά σας γιατί έτσι θα εξαφανιστούν  τα απαραίτητα  έλαια του δέρματος της  κεφαλής σας, με αποτέλεσμα να γίνουν ξηρά.





Όχι  πετσέτα
Οι πετσέτες μπορεί να προσφέρουν μοναδικά απαλή αίσθηση στο δέρμα αλλά δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά. Αποφύγετε να αφήνετε την πετσέτα στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Πιέστε απαλά χωρίς να τα τρίβετε και στεγνώστε τα σιγά σιγά. Μάλιστα καλύτερο θα ήταν αντί για πετσέτα να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό T-shirt. Με τον τρόπο αυτό, θα απορροφηθεί η υγρασία χωρίς να σπάσει τις τρίχες σας.



Το τέλειο υγιές στέγνωμα


Πρώτον, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, τουλάχιστον κατά ποσοστό 70-80%. Στη συνέχεια, με το πιστολάκι σας στην κρύα σκάλα, φυσήξτε τα μαλλιά σας, κρατώντας το περίπου 4 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας και μετακινώντας το συνεχώς. Η θερμοκρασία ξηραίνει και «σπάει» τα μαλλιά και για το λόγο αυτό θα ήταν καλό θα αποφύγετε όσο μπορείτε το έντονο καυτό στέγνωμα.



   Μα πόσο χτένισμα πια;

Λυπούμαστε, αλλά η γνωστή μαμαδίστικη συνταγή για απαλά μαλλιά που ήθελε 100 «βουρτσιές» πριν τον ύπνο, δεν είναι μόνο υπερβολική, αλλά και επίπονη για την τρίχα. Ο λόγος είναι, ότι η τακτική αυτή (όπως και η χρήση πολύ σκληρών σαμπουάν) σπάει το εξωτερικό περίβλημα της τρίχας, εκθέτοντας το εύθραυστο εσωτερικό στρώμα της.

Το αποτέλεσμα; Το σπάσιμο της τρίχας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας με μία χτένα με μεγάλα και αραιά δόντια, ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, αργά και σταθερά.                



Μην αμελείτε τη μαλακτική κρέμα: Το conditioner είναι εξίσου απαραίτητο όπως και το σαμπουάν. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεβγάλει τα μαλλιά σας σωστά.Αλλιώς φαίνονται άσπρα κομματάκια στο κεφάλι σας που θυμίζουν πυτιρίδα  ή ξηροδερμία                        


Ελπίζω να σας έχω βοηθήσει!
*nelly*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...